Oivan kanssa kolmosen kokeessa 28.6

Lähdettiin kahden päivän varotusajalla kokeilee kolmosen koetta Action seuraan, jossa oli tottiksen perusteella maastoon karsinta. Edellisenä päivänä kokeilin toimiiko jättöliikkeet juoksusta ja ne toimi mut kahden kilon kalikkaa ei päästy testaamaan mut lähdettiin silti.
MIkä lie epäonni mut saatiin sit numero 20 eli viimeisenä karsintaan. Paljon näki hienoja suorituksia, joissa sit sattui joku typerä virhe, mikä vei pisteitä, makuusta lähti myös useampi koira mut videolta näki, et ainakin Oivaa kiusas paarmat tai ampiaiset.

Oivan seuraaminen oli ihan horroria mut sitä se on ollut nyt koko kevään eli heti tokokauden jälkeen herra pisti itsensä lomalle…
Pisteitä kuitenkin kisan toiseksi eniten 87 eli maastoon jäljelle seitsemän.

Jana meni hienosti, melkein täydellisesti minusta mutta pienoinen haistelu jäljen alussa veroitti kaksi pistettä. Oiva oli jo aika väsynyt koko päivän odottelusta lämpöisessä autossa ja kahden kepin jälkeen keksi mielenkiintoisempaa hajua metsästä. Kyllä harmittaa, etten ottan valokuvia niistä komeista luista mitä metsästä löytyi, oli kokonainen jalka ja lapaluuta ja leukaa! Minä sit keskeytin sen jäljen, kun hetken olin antan ajaa riistan jälkiä.
Esineruutuun menin, ihan opin vuoksi ja sieltä nousi kolme aika nopeasti, tosi yhden se pudotti, jonka tosin haki mutta mikä lie aivopieru siihen iski.

Ihan kiva kisa helteessä ja näki, et koira tarvii vielä treeniä jäljelle, ettei se riista niin veisi ja toi tottis, melkein hävettää vaikka se saikin ihan hyvät pisteet, no se ei tee isoja virheitä mut virheitä kuitenkin.

Makuu jäi meillä lyhyeksi, koska tuomari keskeytti parin kilpailun asiattoman käytöksen takia. Ehkä oli hyvä niin, koska oli eka kerta, kun jätin Oivan makuuseen pk-kentällä ja menin itse piiloon. Makuupaikan vieressä on myös yleinen tie.

Ja sit se tottisosuus, koira mikä pystyy vaikka mihin, tekee tässä kokeessa mitä mielii. Vahvatahtoinen, sanoi Kansikas 🙂

Pitää nyt miettiä miten sen saa paremmin toimimaan…..